Благодійний центр розвитку потенціалу жінок і дітей створює в Житомирі Наталія Боровська

Міська рада виділила приміщення для створення у Житомирі центру, в якому на благодійній основі надаватиметься допомога батькам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

В першу чергу підтримки, у тому числі, психологічної, потребують мами, які виховують дітей-інвалідів.

В більшості таких випадків чоловіки полишають дружин, коли дізнаються про інвалідність дитини. За таких обставин матерям доводиться звільнятися з роботи, щоб постійно доглядати хворе дитя.

Центр, створення якого ініціювала Наталія Боровська, допомагатиме матерям вийти зі стану психологічного пригнічення, зорієнтовуватиме їх в плані працевлаштування, а також займатиметься розвитком дітей з обмеженими можливостями, консультуватиме батьків щодо виховання дітей з вадами розвитку та допомагатиме сім’ям, які опинилися в скрутних обставинах.

Співпрацюватиме з центром художниця Олена Гузенко, яка лікує психіку дітей способом арттерапії. Стіни новоствореного центру будуть прикрашені картинами дітей, які лікувалися за допомогою малювання.

Крім цього громадська організація “Я-Мама”, яку очолює Наталія Боровська, співпрацює з президентом благодійного фонду “Берегиня Полісся” іпотерапевтом Олесею Марчук, яка просить владу допомогти в створенні в Житомирі центру іпотерапії, оскільки ці дві жінки допомагають одним й тим же сім’ям, в яких зростають діти, хворі на ДЦП, аутизм, розлади психіки й нервової системи.

Зараз під патронажем ГО “Я-Мама” 140 сімей. До цього діти займались в офісі громадської організації, що було незручно.

– Я хочу зробити цей центр міського формату. Для цього залучаю місцевих бізнесменів, щоб вони знали про цю ініціативу. Один забезпечує ремонт даху, інший – поміняє вікна, третій – допоможе з внутрішнім ремонтом і так далі. Послуги будуть безкоштовними. Я не збираюсь заробляти на цьому. Я хочу в своєму житті зробити такі справи, які б принесли користь іншим людям, – каже Боровська.

Приміщення комунальної власності, яке виділили для створення центру потребує значних капіталовкладень (140 тисяч гривень) – споруді близько 200-т років. Розташовується вона по вулиці Котовського 15-а. Це одноповерхова будівля площею 125 квадратних метрів.

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про підписання договору оренди приміщення терміном на 2 роки.

Найближчим часом має розпочатись ремонт. Відкриття центру Наталія Боровська планує здійснити 1-го червня 2014-го року на день захисту дітей.

Міський голова Володимир Дебой сказав, що допомагати таким дітям – добра справа, заблокувати реалізацію якої навряд чи хтось наважиться.

Якщо ви більш-менш заможна людина й можете допомогти ресурсно – телефонуйте в офіс ГО “Я-Мама” – (067) 411-70-34.