«Поетичний понеділок» в Житомирі: як все почалося. Фото

Новий творчий проект стартував сьогодні в Житомирі. Його ініціювала “Кавоманія” та НАЛМО “Оксія”.

Ідея така: щоперший понеділок місяця проводити поетичний день з презентаціями картин художників, зустрічами з поетами, музичними виступами цікавих виконавців, декламуванням віршів, можливостями для всебічного творчого самовираження бажаючих показати себе.

А почалося все з відкриття першої персональної виставки нашої поліської художниці Олени Кравченко, яка живе в Лугинському районі й лише 3 роки тому відкрила в собі талант до живопису.

Ініціаторкою виставки картин художниці стала Марія Хімич, талановита поетеса й письменниця.

Полотна Олени Кравченко, безумовно, мають неабияку художню цінність, проте відсутність розкрутки й виходів на потрібних людей поки не дозволяють жінці з села посісти заслужене місце в сфері живопису. Олена не є членом Національної спілки художників України, оскільки не має відповідної освіти. Тим більше вражає її талант – людина без академічної підготовки з села малює так досконало, а її картини випромінюють позитив.

Жінка привезла в Житомир 12 картин. Малює сільський пейзаж, квіти, любить змальовувати коней. В неї взагалі серія картин з цими чудовими тваринами. Каже, почала малювати портрети людей.

Вже продала декілька картин. Ціна невелика, адже це ж “глибинка” – тут попит на картини невеликий + художницю ще поки мало знають.

Але вона не збирається зупинятися – створюватиме картини й далі, адже без мистецтва не уявляє свого життя.

Відкрила проект Марія Хімич. Вона натхненно декламувала вірші, ознайомила глядачів з культурною афішою місяця.

Ну а далі житомиряни познайомилися з лауреаткою всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів, поетесою Оленою Герасим’юк.

Поетичний понеділок триває увесь день.

Марія Хімич

Сестри Кравченко – Олена й Люба

Олена Герасим’юк

Картини поліської художниці