У Житомирі міліція прикрила фірму, яка через конвертаційний центр “відмила” готівки на 107 млн.грн.

Працівники УБОЗ УМВС України в Житомирській області припинили діяльність масштабної організованої злочинної групи. Ділки через фіктивно створені фірми на території Вінницької, Київської, Дніпропетровської та інших регіонів незаконно конвертували в готівку 107 мільйонів гривень.

Про це Репортер Житомир повідомили у СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Основою конвертаційного центру стали 7 фіктивних підприємств, зареєстрованих на учасників організованої групи та підставних осіб. Через рахунки цих фірм і проводились фінансово-господарські операції, мета яких переведення коштів на рахунки дрібніших суб’єктів господарювання за нібито отриману продукцію чи надані послуги.

Таких було встановлено більше трьох десятків. У подальшому кошти по кілька разів перенаправлялись через фіктивні підприємства і згодом переводились у готівку.

На даний час кримінальне провадження відносно чотирьох учасників організованої злочинної групи, у тому числі організатора, передано до суду. Вони обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 27 (Види співучасників), 28 (Вчинення злочину організованою групою осіб), 205 (Фіктивне підприємництво), 212 (Ухилення від сплати податків), 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків…), 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу.

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з конфіскацією майна, а також штрафні санкції.

Водночас у ході слідчо-розшукових дій для відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно учасників злочинної групи та рахунки підприємств, а також вилучено коштів на суму понад 1,5 мільйони гривень.