У Житомирі, в єдиному у місті залі, стартував чемпіонат з футзалу

20 жовтня у ФОК Динамо стартував чемпіонат міста з футзалу (міні-футболу) сезону 2013-14 рр.

Відкрили чемпіонат команди «Візаж» та «Медик».

У чемпіонаті бере участь 30 команд (10 у вищій та 20 в першій лігах).

Змагання проходитимуть щовихідних аж до середини березня.

Вища ліга гратиме по суботам, перша – по неділям.

Під час брифінгу для журналістів, окрім самого чемпіонату були підняті питання і щодо труднощів, які переживає міні-футбол у Житомирі.

На сьогодні зал в Динамо єдиний у місті на якому можна грати в міні-футбол. Але і він не досконалий. Тут мало місця, старий ремонт, слабка інфраструктура. І схоже, окрім спортсменів, діла до цього немає нікому. Житомирська команда «ІнБев», яка цьогоріч представлятиме місто в першій лізі на професійному рівні у чемпіонаті України з футзалу, зустрічатиме команди-суперники саме в цьому залі, а от де вмістяться вболівальники, які є невід’ємною частиною матчів такого рівня, наразі невідомо.

«Ми звертались до київського керівництва з приводу аренди залу, але схоже він їм вже непотрібний і продати його теж не бажають. Ще постоїть років 5 і завалиться, бо вода вже капає з даху. От навіть на відкриття нашого сезону 3 листопада, я впевнений, прийде з тисячу вболівальників, але от як вони всі сюди потраплять, не зрозуміло, адже тут ні сісти, ні стояти нормально немає де», – розповів Костянтин Кожанов, президент МФК «ІнБев».

Правда, як розповів Сергій Бабіков, голова студентського, аматорського та масового футзалу Асоціації міні-футболу України, до якої Житомир нещодавно приєднався, в деяких містах ситуація із залами ще гірша або такі взагалі відсутні.

«Повірте,це не найгірший зал, в якому доведеться грати окремо команді «ІнБев і загалом учасникам чемпіонату», – зазначив Сергій Бабіков.

Відтак ці та інші проблеми в житомирському футболі доведеться вирішувати новому керівництву федерації футзалу м. Житомира. У вересні замість Петра Білого, який написав заяву про самовідвід, в.о. голови федерації став Віктор Таран.

“Нужны хорошие часы. Вот отличный магазин часов в Киеве – Best-Watch