У Житомирі зібрались фінансисти з усієї країни

31 жовтня пройшло засідання фінансистів міст України.

Про це Репортер Житомира повідомили в прес-службі міської ради.

Представники різних міст обговорили низку питань, серед яких — стан і перспективи бюджетного забезпечення територіальних громад в 2013-2014 роках.

Фінансисти розглянули заходи з енергоефективності в бюджетній сфері та їх вплив на місцевий економічний розвиток. Перспективи та загрози законопроектів про внесення змін до Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах).

До засідання приєдналися Житомирський міський голова Володимир Дебой і Перший заступник міського голови Галина Семенець.

Мер Житомира розповів про те, як реалізовуються програми та проекти у місті Житомирі протягом трьох останніх років.

За його словами, використовуючи кошти державного, міського бюджету, інвестиції та спонсорські фінанси вдалося відремонтувати, утеплити та покращити стан установ, закладів у різних сферах міста.

Зокрема, була відремонтована Житомирська музична школа № 1 ім. Лятошинського, 4-х поверховий корпус інфекційного відділення дитячої міської лікарні, центр дитячої творчості, проведено реконструкцію Житомирської обласної філармонії, відновлено 800 місць у ДНЗ Житомира.

Особлива увага приділена втіленню енергоефективних проектів — утеплення бюджетних закладів, якісне, економне освітлення вулиць, зменшення споживання енергоносіїв, надійне теплопостачання і гаряче водопостачання.

У результаті співпраці з ЄБРР, НЕФКО, Е5Р, SIDA Житомир планує досягти економії газу, електроенергії та теплової енергії на 4 млн. євро в рік.

«Ми працюємо у всіх напрямках. Використовуємо не лише державні кошти, а й залучаємо міжнародні кошти та кошти інвесторів. Такі зустрічі фінансистів є необхідним, адже це ті люди, які є основою самоврядування та здійснюють контроль за виконанням програм», – підкреслив Володимир Дебой.