У Житомирській області 293 особи на 100 тисяч населення хворіє на псоріаз

У Житомирській області псоріазом хворіють 3748 громадян, захворюваність складає 293,0 на 100 тисяч населення.

Такі дані подає міжнародна федерація асоціацій псоріазу.

У світі налічується 125 млн. людей, хворих на псоріаз. В Україні, за даними Української асоціації псоріазу, близько 1,5 млн. хворих на псоріаз.

29 жовтня, за ініціативи Міжнародної федерації асоціацій псоріазу (JFPA), у світі відзначається Міжнародний день псоріазу.

З 22 по 31 жовтня 2013 року в Україні пройдуться Національні Дні Псоріазу.

Проведення Міжнародного дня псоріазу має на меті підвищити поінформованість населення щодо даної проблеми, сприяти розвитку системи охорони здоров’я в цьому напрямку, підтримати людей, які страждають на цю недугу.

Псоріаз — хронічне захворювання шкіри, яке виникає внаслідок спадкової схильності під дією різноманітних пускових чинників. Основними з них є стрес, інфекційні захворювання, похибки в дієті, зловживання алкоголем та куріння. Псоріаз характеризується появою на шкірі характерного висипання у вигляді ділянок потовщення шкіри (інфільтрації) з почервонінням (еритемою) та лущенням на поверхні елементів висипання. Залежно від форми захворювання та його перебігу локалізація, розміри та інші характеристики елементів висипання можуть змінюватися в достатньо широких межах. Висипання може не викликати суб’єктивних відчуттів, однак може супроводжуватися свербежем. Шкіра, уражена плямистими висипаннями і лусочками білого кольору, може тріскатися і кровавитися, а в окремих випадках висипання можуть набувати мокнучого характеру, що свідчить про стрімкий агресивний перебіг захворювання. Псоріаз є незаразною хворобою – це пожиттєвий стан, прояви якого можливо повністю контролювати. Проте є важкі форми захворювання, які призводять до зниження професійної та соціальної активності хворих, погіршення якості їх життя, що і визначає медико-соціальну значущість псоріазу.

В Україні для лікування псоріазу застосовуються всі ті ж сучасні методи доказової медицини, як і в Європі та Америці. Натомість, незважаючи на значні зусилля з боку як вітчизняних, так і зарубіжних фахівців, сьогодні проблема псоріазу залишається далекою від повного її розв’язання.

__________________________________________________________________________________

Лечебные заведения в Израиле считаются одними из лучших. Вот поэтому тысячи пациентов со всего мира выбирают именно лечение в Изриле.