В Житомирській області найменше довгожителів

Найменше віку проживають українці, які поселилися в Житомирській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Херсонській областях.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Найбільше довгожителів серед тих, хто живе в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Львівській областях та м. Києві.

Найстаршому українцю — 113 років. Секретом його довголіття називали лагідну вдачу і вірність одній жінці. Грегор Нестор зі Львівщини і у 115 співав та чистив картоплю.

Генетична спадковість дає лише 15% ресурсу прожити довго. Її легко зіпсувати способом життя і мислення, вважають геронтологи. Поки українські вчені відстежили лише місця, де можна це зробити.

Демографи кажуть, чоловіки самі винні, що живуть мало, бо споживають багато алкоголю і масної їжі, а довгих років життя додає все високе – духовні цінності та гори.

Феномен тих, хто давно обрав собі місце на цвинтарі, але зумів пережити все і всіх, українська наука пояснює просто — це відбувається всупереч здоровому глузду. Але одна спільна риса у найстарших таки є: вони мало говорять і багато сміються.