За одну ніч в ставку на Житомирщині потруїли усю рибу – рибалки звинувачують орендаря

Прийшовши зранку на рибалку на невеличкому ставку, що у Хажині під Бердичевом, рибалки жахнулися: у воді, на березі, в очереті черевом догори тріпотіли десятки рибин.

Замість того, аби насолоджуватися риболовлею, чоловіки почали визбирувати сумний врожай.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “ВІК”.

Товстолоби, карасі, коропи, білі амури, щуки – усіяли берег і саму річку.

Рибу намагалися потруїти, переконані рибалки, вранці у воді було повно білої суміші – чи то селітра, чи то вапно, чи хлорка, чи дуст якийсь, припускають чоловіки. І називають головного підозрюваного – одного з орендарів ставку, що у селі неподалік.

«Потрібно вживати якихось заходів! Якщо він навіть і орендар із сусіднього села, то ми – в іншому селі, на ставкові, до якого він не має жодного відношення. Так, при спускові води, риба йде проти течії – така природа. Щось прийде до нього, щось – ні. Але ж для чого знищувати те, що пішло до людей? Це ж не означає, що всю рибу потрібно нищити електровудками!», – обурюється Олександр, місцевий рибалка.

Напередодні, розповідають рибалки, підозрюваний орендар побував на цьому місці. Побачив рибальські човни – викликав рибінспекцію. Інспектори, начебто, прибули, пересвідчилися, що рибу тут ловлять дозволеними способами та й поїхали геть.

«Інспекція поїхала, а орендар побачив, що тут зібрався товстолоб (видно, він зганяв його сюди хімією), так й так, що аж на парапет виліз. Тож і вирішив влаштувати тут таке. Всі це бачили, на телефони знімали. А риба он плаває напівжива, зі спаленими зябрами. Не знаю, чи хімія це, чи електровудки», – розповідає Олександр.

А скоріш за все, труїли і глушили одночасно, припускають рибалки: ввечері, кажуть, навколо було чути грім вибухових пакетів.

За словами рибалок, тепер орендаря скоріш за все чекає серйозна чоловіча розмова.

«Навіщо було нищити екологію і вбивати цього малька? Хто його тепер запускатиме? Якщо він не запускав, то навіщо чіпав? Якщо він – такий вже такий хазяїн, то хай би позбирав всю цю дохлу рибу і пішов на базар. То люди там його і вбили б», – підсумували рибалки.