Загадкова смерть грудної дитини в Житомирі: винний батько, чи медичний синдром?

31 жовтня в УМВС України в Житомирській області начальник слідчого відділу СУ УМВС Ігор Усик зустрівся з родиною 5-місячного малюка, який помер за обставин, які потрібно з’ясувати.

Ігор Усик запевнив, що розслідування смерті їх 5-місячної дитини в рамках відкритого кримінального провадження ведеться об’єктивно, неупереджено та у відповідності до чинного кримінально-процесуального законодавства.

Наразі триває проведення призначених у справі судово-медичних експертиз щодо точного визначення причин смерті немовляти.

Нагадаємо, 19 жовтня до міліції Житомира надійшло повідомлення про смерть грудної дитини у сім’ї житомирян.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу міліції.

Було опитано усіх членів родини (за вказаною адресою проживають 11 осіб) та сусідів.

За словами 21-річної матері, вона виявила дитину уранці, близько 11.30, мертвою у колисці. Поряд був його батько.

25-річний чоловік розповів, що двічі уночі вставав до дитини, коли вона плакала й колихав, допоки хлопчик не заспокоювався. Знайшов його мертвим також уранці.

За фактом смерті дитини розпочато кримінальне провадження, у ході якого призначено судово-медичну експертизу щодо причин смерті немовляти, повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

В лікарському свідоцтві про смерть, причиною названо раптову смерть грудної дитини як медичний синдром.

Водночас материні родичі свідчать, що туго сповитий хлопчик лежав, вткнувшись обличчям у подушку. Вони переконані – батько поклав так дитину навмисно.

В сюжеті регіональних кореспондентів ТСН йдеться про те, що Максимкові батьки жили у громадянському шлюбі. Зі слів матері чоловік ніде не працював, натомість постійно випрошував у неї дитячі гроші. Тож жінка не раз погрожувала подати на аліменти. Тепер певна, що він умисно поклав малюка так, щоб той задихнувся. Батько дитини свою версію розповідати не схотів.