Житомирські журналісти придбали картину в художниці й зробили подарунок дитячому відділенню ЖРЛ. Фото

Картина художниці Олени Кравченко з Лугинського району прикрашає дитяче відділення житомирської районної лікарні.

Подарунок відділенню зробили житомирські журналісти Сергій Харчук, Сергій Креслов, Назарій Томчук, Олена Галагуза, Марина Кузьменко, Ванда Вітковська, Ніна Скоробогата, Марія Хімич, Тетяна Пашкевич, Сергій Фещенко, Юрій Вербовський, Віктор Мельниченко, які вирішили підтримати полісянку, придбавши її картину.

Журналісти зібрали 1000 гривень.

Олена Кравченко відкрила здібності до живопису всього три роки тому. Без академічної освіти вона інтуїтивно малює світлом і тінню, передає рух, кольори.

Для того, щоб далі творити Олені потрібно розвивати свій талант, продавати картини. Їй всіляко допомагає сестра Люба, яка виступає в ролі менеджера сором’язливої художниці. Але в селі немає інтернету й взагалі людині з села важко пробитися без відповідних навичок. Але ж не пропадати таланту.

В Житомирі художниці вже запропонували сприяння в участі в планерах та навчанні у місцевих художників, порадили освоювати інтернет та наполегливо йти далі шляхом розвитку своїх творчих здібностей.

В свою чергу придбана журналістами картина Олени Кравченко дуже сподобалася колективу дитячого відділення житомирської районної лікарні. Відтепер соняшники радують око лікарів й пацієнтів відділення.

Кожен в своєму житті повинен вибиватися сам. Але, зазвичай, найважче в цьому плані справжнім талантам, людям без комерційної жилки, митцям, заглибленим у світ творчості.