Бездомних стає більше і їх треба всіх обігріти – влада Житомирщини

В Україні як і в Житомирській області бродяжництво, в тому числі серед дітей, зростає.

Про це повідомила Валентина Усальцова, в.о. директора департаменту праці та соціального захисту населення під час засідання робочої групи з питань інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року.

За її словами, до бродяжництва схильні більше чоловіки – це 76% від загальної кількості. Окрім того, більше половини це люди віком від 35 років, між чоловіками та від 45 р. серед жінок.

“Причини бродяжництва у багатьох різні: у когось відсудили житло, когось змусила бідність та просто розчарування у житті. Багато серед бродяг сиріт, бо забезпечення їх житлом ще не достатнє”,- зазначила Валентина Усальцова.

Скільки всього бездомних на разі не відомо, адже, в Житомирській області й досі не створений Центр обліку бездомних громадян.

На разі, вже створені щорічні пункти обігріву бездомних у Житомирі та області.

У обласному центрі їх два: по вул. В. Бердичівській 113 та Щорса 131.

Поки бездомні не звертаються в пункти обігріву. Заступник губернатора Ярослав Долгих зауважив, що вони мало інформовані, тому дав розпорядження інспекторам провести рейди і донести бездомним адреси,куди вони можуть звертатись.

“Треба їх інформувати, бо самі вони не прийдуть. Міліція тільки каже, що їх багато, але, насправді, вони не встигають вскрізь. І в разі критичного пониження температури нам необхідно створити спільні патрулі і обійти всі точки зборів бездомних, щоб ніхто не замерз. Бо як показує практика минулих років, таких випадків багато”, – сказав Ярослав Долгих.

Нагадаємо, нещодавно Репортер Житомира проводив власний рейд по місцям проживання бездобних і провів з ними цілий день, дізнававшись, як їм живеться.

Півдня з бомжами в Житомирі. Фото. Відео.