Екс-кандидат в нардепи від Житомира відвідав Українське містечко у Вільнюсі

З 21-го по 25-те листопада в Україні й Литві проходила акція “Українське містечко”.

В центрі литовської столиці Вільнюса напередодні самміту “Східне партнерство” на якому мало відбутися підписання угоди про Асоціацію з ЄС було розгорнуто “Українське містечко”, де українці презентували культуру й традиції нашої держави.

Українці пригощали литовців приготованими просто неба українськими стравами. Були майстер-класи з писанкарства, перукарства. Литовців навчали українських бойових мистецтв та інших традицій.

Одним з учасників делегації став Іван Камінськиий, депутат коростенської райради, екс-кандидат в нардепи від Житомира, член громадської організації “Вся Україна”, мета діяльності якої – євроінтеграція й вступ України до ЄС.

З його слів, українці на відміну від центральної влади держави, яка ще й досі вагається, з ким об’єднуватися в які союзи й на яких умовах, зробили свій вибір в сторону долучення до європейського цивілізаційного простору.

Литовці взяли участь в мітингу-реквієму, в якому вшанували пам’ять жертв голодомору. Литовські хлопці танцювали з українськими дівчатами в національних костюмах країн. Це символізувало зближення двох народів. Найпопулярнішою піснею була “Червона рута”.

В цей час на Київському майдані українці виборюють європейський вибір.