Громадському діячу житомирянину Богдану Купчинському в Німеччині пересадили нирку

12 листопада голова ЖМДГО «Все робимо самі» відбув до німецької клініки міста Кельна для здійснення операції з пересадки нирки.

Спочатку лікарі призначили Богдану операцію на 21 листопада, однак після більш детального обстеження було прийнято рішення зробити її терміново, що й було здійснено 16 листопада.

Операція тривала 6 годин і пройшла успішно. Богдана перевели з реанімаційного відділення в післяопераційну палату.

Про це інформує портал «Ваші ІНТЕРЕСи».

За операцію в німецькій клініці Богдан Купчинський перерахував 94 тисячі євро, з яких 40 тисяч євро пожертвував бізнесмен з Німеччини, більш як 32 тисячі євро було зібрано під час різних заходів, концертів, волонтерами, учнями та вчителями місцевих шкіл, знайомими Богдана й зовсім незнайомими людьми. Решту суми довелося позичати в банках.

Із заходів, що пройшли на підтримку Богдана Купчинського цими днями став організований ГО «ХХІ покоління» марафон «Міст добра заради життя», який з великим успіхом пройшов 14 листопада у залі міського Палацу культури.

Під час концерту було зібрано 5866 гривень. Підтримали цього ж дня Богдана й учасники проекту «Музичний ринг», що відбувався в обласному телецентрі, де було зібрано 836 гривень.

Збір коштів на підтримку Богдана Купчинського продовжується, адже на операцію до Німеччини Богдан поїхав з боргом у понад 200 тисяч гривень. Цю суму ще потрібно зібрати.

Не будемо байдужими до чужої біди. Адже допомога йде хлопцю-сироті, який з 16 років виживає без батьків.

Для тих, хто може і хоче перерахувати будь-яку суму на підтримку Богдана Купчинського рахунки тут.

Ніна Скоробогата