Міліція арештувала житомирського “Аль Капоне”

Під час обшуку квартири житомирянина, що був проведений в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного зберігання наркотиків, правоохоронцями було виявлено цілий арсенал зброї та боєприпасів.

Про це Репортер Житомира повідомиили у СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Перевірка наявної інформації привела оперативників підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області у квартиру 44-річного жителя обласного центру.

За відповідною ухвалою районного суду в оселі було проведено обшук у рамках розслідування кримінального провадження. Міліція шукала наркотики.

У результаті обшуку з’ясувалося, що у своїй квартирі чоловік зберігав чотири паперові згортки з розфасованою у них порошкоподібною речовиною в кількості 100 грамів. За висновками експерта порошок визнано амфетаміном. З квартири також було вилучено дві одиниці електронних вагів, за допомогою яких безпосередньо здійснювалося фасування психотропної речовини.

У помешканні чоловіка було виявлено ще й значний арсенал зброї, а також боєприпасів.

Серед вилученого – 44 предмети, зовні схожі на холодну зброю, 2 пістолети калібру 6,35 мм невстановленого зразка і без номерів зі спорядженими набоями магазинами, граната РГД – 5 із запалом, 69 набоїв калібру 6,35 мм, 18 набоїв калібру 7,62 мм, а також пристрої для незаконного аудіо- та відеоконтролю за особою та місцем. Вилучені зброя та боєприпаси наразі направлено на експертне дослідження.

“Раніше затриманий чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання та зберігання наркотиків. Нині він ніде не працює, а за отриманою інформацією заробляв на торгівлі наркотиками та зброєю”, – коментує заступник начальника УМВС Житомирщини Віктор Костик.

Наразі слідчими до наявного кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.309 (Незаконне зберігання наркотиків, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, додалося ще одне – за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ.

У ході досудових розслідувань міліція з’ясовує, з якою метою у своїй квартирі чоловік зберігав амфетамін, зброю та боєприпаси.

Нині затриманому судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Слідство триває.

Фото СЗГ