На Житомирщині відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, таких в області майже 100 тис.

29 листопада у Житомирському міському палаці культури відбулося зібрання з нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами.

За словами чиновників, цьогоріч на Житомирщині розпочав роботу новий соціальний заклад – центр реабілітації для дітей-інвалідів, зроблений на базі колишнього четвертого інтернату.

З метою розв’язання проблем цієї категорії населення рішенням обласної ради минулого року затверджено комплексну Програму соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки. Загальний обсяг фінансування Програми становить понад 5 млн. грн.

Керівники міста й області відзначили членів громадських організацій і державних установ, котрі працюють із людьми з особливими потребами.

Довідково. На території нашої області наразі проживає 98,3 тис. інвалідів різних груп і категорій, у тому числі 5734 дітей-інвалідів, з них 495 – дітей-інвалідів із захворюванням на дитячий церебральний параліч.

Крім того, на Житомирщині – майже 56 тис. ветеранів війни, у тому числі 5,3 тис. інвалідів війни, 7,0 тис. учасників бойових дій, 34,5 тисяч учасників війни, 8,5 тис. осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», 1 повний кавалер ордена Слави та понад 100 тис. дітей війни.