Об’єднавчі процеси в житомирській опозиції не дійшли до рівня обласної ради

Сьогодні в Житомирі представники опозиції скликали прес-конференцію, на якій розповіли про об’єднавчі процеси в партії.

Нагадаємо, 2 листопада у приміщенні Богунської райради Житомира відбулася партійна конференція, на якій Віталія Француза обрали головою Житомирської обласної партійної організації «ВО«Батьківщина».

Зміни в керівному складі партії відбулися через призначення Сергія Пашинського заступником голови Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Першим заступником ЖОО ВО “Батьківщина” обрано Вадима Кривенка, заступниками – Олексія Олійника, Руслана Годованого і Олександра Радька.

Колишніх керівників «Фронту змін» також включили до обласного, міських та районних партбюро. Мова йде про Руслана Годованого та Олексія Шостака, яків стали членами обласного бюро.

Окрім цього в міській раді Житомира “Фронт Змін” й “Батьківщина” створюють єдину фракцію, яку очолить фронтзмінівець Володимир Михалець.

А ось щодо обласної ради, то до цього рівня об’єднавчі процеси в опозиції не дійшли.

Депутати фракції “Фронту Змін” в обласній раді не поспішають вступати в “Батьківщину” за прикладом колеги Руслана Годованого.

“Фракції керуються положенням згідно якого лише сам депутат може з власної волі переходити в іншу фракцію. Він пише заяву, яку розглядає фракція, потім робиться відповідна заява на сесії. Поки таких заяв від членів фракції “Фронт Змін” не надходило”, – сказав Француз.

Приєднуватися до “Батьківщини” не поспішають двоє відомих бізнесменів Житомирщини в руках яких значний фінансовий ресурс – нардеп Геннадій Зубко й голова фракції “Фронт Змін” в обласній раді Сергій Сухомлин.

Однак роздумування над форматом свого подальшого політичного позиціонування не завадило Зубку й Сухомлину відвідати в Житомирі партконференцію “Батьківщини”, яка відбулася 2-го листопада.

Француз на словах не боїться конкуренції збоку “молодої команди”. Каже, “Батьківщина” не лише готова прийняти членів “Фронту Змін”, а й навіть поділитися з ними керівництвом у фракціях і навіть в партії, аби це було на спільну користь.