Підприємство, яке ремонтує житомирську “Ракушку” отримало ще півтора млн. грн. на реконструкцію школи-саду

Житомирське підприємство “Елітбуд-1” отримає додаткові 1 млн. 600 тис. грн. на капітальний ремонт ЗНВК “Школа-сад” І-ІІІ ступенів в с. Нові Вороб’ї Малинського району Житомирської області.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

У вересні 2012 р. ПП “Елітбуд-1” отримало 3 млн. 602 тис. грн. на реконструкцію школи-саду.

Але, як пояснює причини виділення додаткових коштів платників податків відділ освіти Малинської районної державної адміністрації, “відповідно до державних будівельних норм, була розроблена проектна документація, в якій не можна було передбачити відсутність утеплюючого слою, тощо до демонтажу конструкцій. Тобто додаткові роботи виникли через непередбачувані обставини”.

Окрім того, увесь цей проміжок часу будівля знаходилася в не законсервованому стані, що в тому числі призвело до появи додаткових робіт.

“06 серпня 2012р між відділом освіти Малинської районої державної адміністрації та Приватним підприємством «Елітбуд – 1» було укладено Договір на виконання робіт по «Капітальному ремонту приміщень навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступеня» у с. Нові Вороб’ї Малинського району».
Під час виконання будівельно-монтажних робіт, в тому числі після виконання демонтажних робіт було встановлено: факт відсутності утеплювача; неможливості виконання первинного проектного рішення по підлогам в зв’язку з непридатністю існуючих підлог; погіршення стану фасаду і необхідністю зміни проектного рішення; необхідність внесення змін до інших проектних рішень для відновлення роботи ЗНВК «Школа-Сад» І-ІІІ ступенів в с. Нові Вороб’ї Малинського району відповідно до державних будівельних норм. Тобто внаслідок об’єктивних причин виникла необхідність виконання додаткових робіт не включених у початковий проект”
, – зазначає відділ освіти Малинської районної державної адміністрації.

Згідно інформації Малинської державної адміністрпації в новому приміщенні навчатиметься 15 дітей.
__________________________________________________________________________________
Милованова и партнеры обучает предпринимателей всем тонкостям законодательства в сфере охраны труда. Центр охраны труда помагает хорошо подготовиться. Обращайтесь.
__________________________________________________________________________________

Нагадаємо, ПП “Елітбуд-1” реконструює житомирську “Ракушку”. У 2012 році йому виділили 6 млн. 800 тис. грн. та 2 млн. грн. на протизсувні заходи. Усі кошти не освоїли і частина грошей повернулось назад в казну.

На разі, через заборгованість Держказначейства, реконструкцію призупинено.