«Поетичний понеділок» у Житомирі: львівський настрій та поетичне змагання на гроші

У приміщенні Центру інтелектуального дозвілля «Кавоманія» м. Житомира вже вдруге відбувся «Поетичний понеділок».

«Листопадним» гостем став поет, письменник, лауреат літературної премії «Благовіст», член Національної спілки письменників України Ігор Гургула.

Розпочався «ПП» пізнавальними рубриками, присвяченими письменникам рідного краю, які народилися в листопаді: забутому поету Сергію Кушніренку (7 листопада ц.р. виповнюється 100 років з дня його народження), Миколі Сингаївському та Михайлу Ракову.

Родзинками стали розвідка в творчість М. Сингаївського, яка пролунала з вуст поетеси, члена НСПУ, голови літературної студії імені Михайла Клименка Світлани Штатської та пісня «Чорнобривці» під акомпанемент бандури відомої житомирської виконавиці Світлани Ніконорової.

Молодь із цікавістю поспілкувалася з Ігорем Гургулою на літературні теми та навіть політичні під час його творчого вечора. Письменник мав нагоду прогулятися Житомиром, тож поділився враженнями від його чудової міської ратуші, затишної пішохідної вулиці Михайлівської (правда, літератор порадив міській раді потурбуватися про те, щоб вимостити вулицю бруківкою чи тротуарною плиткою), щодо Житнього ринку, то зауважив, що базари в усій Україні – однакові своєю буденною суєтністю.

Ігор Гургула зізнався, що його серце належить Львову, місту, яке має на нього найсильніший вплив.

У рамках «ПП» відбувся перший поетичний слем, експертами в якому були Ігор Гургула, Світлана Штатська та голова НАЛМО «Оксія» Костянтин Куліков (ця творча організація – співорганізатор «ПП»). «Битва» була палкою та натхненною, в ній перемогла студентка ЖДУ імені Івана Франка, юна поетеса Ольга Гаврилова, трофеєм для якої став грошовий приз.

На завершення глядачів потішили пісенні подарунки у виконанні Світлани Ніконорової та Костянтина Кулікова.

На цьому серія «ПП» не закінчується. І надалі кожного першого понеділка щомісяця «Кавоманія» організовуватиме творчі зустрічі з відомими літераторами України та поетичні слеми, щоб спонукати житомирську молодь корисно та цікаво проводити свій вільний час.

Марія ХІМИЧ

Будь стильным и мобильним! Купи себе чехол Lenovo S890 для телефона или планшета в интернет-магазине Mobistyle.