Рустам Раупов розказав, що робив рік у якості нардепа

Моя робота, як народного депутата України, здійснюється лише в інтересах та на користь громадян.

Наша фракція за цей час в парламенті довела, що діє як монолітний та злагоджений механізм. Кожен депутат працює в інтересах виборців, що підтверджує проведена за рік робота.

Ми проголошували наші євроінтеграційні прагнення, втілення в українські реалії європейських цінностей та норм. І активно працюємо у даному напрямку. Кожен з нас працює у тих комітетах, у сфері діяльності яких він фахівець. Особисто я, як народний депутат, є головою підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, заступником Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ, членом груп з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки, Японією, Швейцарією, Росією, Німеччиною.

Стосовно законотворчої діяльності, я очолюю робочу групу з підготовки законопроекту “Про реформування друкованих засобів масової інформації” та є членом робочої групи по роботі над проектом нової редакції Закону “Про телебачення і радіомовлення”. Мною подано 7 законопроектів, які стосуються скасування пільг народним депутатам, ряду реформ у сфері інформаційних технологій, свободи слова та засобів масової інформації. Внесено ряд поправок до законопроектів. Тричі виступав у Верховній Раді.

Приймав участь у ряді конференцій, круглих столах, семінарах, тощо. Зокрема, у Міжнародній конференції «Майбутнє якісної журналістики в епоху цифрових технологій», в експертному семінарі «Реформа українського законодавства щодо телерадіомовлення: виклики та рішення в контексті європейських стандартів», що проводився в рамках проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», у зібранні лідерів телекомунікаційної та медіа галузей «MediaComSummit-2013» за сприяння Незалежної Асоціації Телерадіомовників, де я виступав з доповіддю «Перспективи оновлення законодавства у сфері Інтернету».

Активно веду роботу з виборцями на окрузі. На території області діє 3 громадських приймальні народного депутата України. В Житомирі розташована Центральна громадська приймальня, де кожен останній вівторок місяця я веду особистий прийом. Мною було розглянуто більше 800 звернень громадян з різноманітних питань, жодне з яких не залишилося без уваги. Не залишається поза моєю увагою благодійна діяльність – надано матеріальну допомогу Житомирському Будинку Маляти, громадській організації «Діти Сонця», благодійному фонду захисту дітей Чорнобиля, Житомирській обласній організації учасників миротворчих операцій «Солдати миру» та багаточисельним громадянам.

За час депутатських повноважень підготовлено 23 депутатських запита та 60 депутатських звернення до центральних, регіональних і місцевих органів та їх посадових осіб, які стосуються захисту прав та інтересів громадян у різних сферах життєдіяльності.

Часто беру участь у різноманітних заходах, які проводяться на території Житомира та області. Що видно з публікацій у ЗМІ, з якими я підтримую постійний зв’язок та інформую про свою позицію і діяльність.

Приймаю активну участь у міжнародній діяльності, зокрема, виступав з доповіддю у м. Батумі (Грузія) на міжнародній конференції Парламентської Асамблеї ГУАМ та Балтійської Асамблеї «ГУАМ і Балтійські країни – партнери за безпеку та

благополуччя регіонів». Брав участь у роботі місії Парламентської асамблеї ГУАМ зі спостереження за президентськими виборами в Азербайджанській Республіці та у складі групи міжнародних спостерігачів від МПА СНД у Республіці Таджикистан.

Не вдалося реалізувати останню ініціативу «УДАРу» щодо скасування VIP-пенсій для чиновників. Однак, негативне голосування за цей законопроект нас не зупинить. Найближчим часом ми повторно зареєструємо новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій. І будемо це робити до того часу, поки Верховна Рада України не проголосує за ліквідацію системи спеціальних пенсій для Президента, членів Уряду, народних депутатів та інших високопосадовців.

Прес-служба Житомирської міської
організації ПП “УДАР Віталія Кличка”.