Скандальний житомирський депутат назвав місцеву владу бездіяльною і вважає, що їй усе байдуже, крім зарплати

“В мене, особисто, складається таке враження, що не зважаючи на те чи є сесії міської ради, відбулися засідання депутатських комісій, підготовлено якісно матеріали чи ні, прийняте стратегічно важливе питання для забезпечення життєдіяльності міста – чи ні, байдуже: “РОБОЧИЙ ЧАС ІДЕ – ЗАРПЛАТНЯ КАПАЄ.”

Про це у своїй сторінці на фейсбук написав Олег Єлісєєв, депутат Житомирської міської ради, який нещодавно покинув фракцію Партії Регіонів.

За словами Олега Єлісєєва, депутати постійно скаржаться, що матеріали готуються неякісно та постійно віддають їх на доопрацювання.

“Чому в інших містах проведено по 40-50 сесій, а у нас з натягом 27? Чому депутатські комісії можуть не збиратися місяцями? Можливо, це просто вигідно?
Пішли доопрацьовувати – пройшов місяць, дивишся – є зарплатня на карточці. Може в цьому і є дієва бездіяльність міської влади? Може посада це і є «Джек Пот» для сучасного чиновника?”
, – пише депутат.

За його словами, постає питання: влада, посади, депутат або міський голова – це мета чи інструмент досягнення мети?

“З депутатами все більш-менш зрозуміло: хтось бізнесмен, хтось на службі, хтось вчитель, хтось лікар, а хтось партійний функціонер. Депутати працюють на добровільних засадах та у вільний від основної роботи час.
Трохи посперечавшись зі скрипом, можна визнати, що для більшості депутатів влада – це інструмент здійснення депутатських повноважень: роботи на округах, можливість виконувати обіцяне, можливість захищати інтереси громади.
Для чого влада міському голові, деяким профільним заступникам, окремим керівникам департаментів та управлінь?
Всі вище згадані особи мають кабінет, приймальню з секретарем, авто з водієм, гарний запис у трудовій книжці, велику як для пересічного громадянина зарплатню, ранги, надбавки, премії, наднормові, цілодобові та усілякі інші матеріальні заохочення, можливість впливати на головних розпорядників коштів, не враховуючи прямих підлеглих.
При цьому, як показав час, ні за голослівні заяви, ні за заявлені строки, а ні за провалені проекти чи то бездіяльність, ніхто персонально не відповідає.
Улюблена фраза, якою закінчується безліч проектів рішень…:«Відповідальність покласти на комісію з ….» .. крапка. Є ще «попередники» та «вони»….”
, – зазначає депутат Єлісєєв.

Підсумовуючи депутат відразу вибачився перед працівниками ради, яких його слова не стосуються.

“P.S. Хтось скаже що це дурниці, хтось впізнає свого «боса», проте маю завчасно вибачитися перед чесними та сумлінними працівниками виконавчих органів Житомирської міської ради, які можуть прийняти це на свою адресу”, – завершує Олег Єлісєєв.