Тендери на закупівлю харчів в дитсадках Житомира – знущання над дітьми, – Рижук

Вивчити причини затримок із закупівлею дитячими садками Житомира продуктів харчування запропонував депутат обласної ради Сергій Сухомлин.

“В дитсадках Житомира виникли перебої з постачанням продуктів харчування. Тендери по закупівлі продуктів призвели до того, що тепер батькам пропонують забезпечувати харчування дітей”, – проінформував Сухомлин.

За словами депутата обласної ради Тетяни Іваницької, причина ситуації, що склалась, в тому, що тендер оголошено, а підприємці не подають заявки.

На думку голови ОДА Сергія Рижука, ці тендери – знущання над дітьми.

«Хто собі ворог, щоб не знайти харчоблок в своєму районі? Чому фірма з іншої області виграє тендер в Олевську?», – каже Рижук.

З його слів, вже підготовлений проект закону щодо спрощення тендерної процедури на закупівлю продуктів харчування для закладів освіти.

Як повідомляв раніше Репортер Житомира, 44 дитсадки Житомира до кінця року можуть лишитись без молока, бо не знайшлося постачальника. Конкурсні торги на закупівлю молока для потреб дошкільних навчальних закладів, що проходили 7 листопада, не відбулися, бо заявився лише один постачальник.

Як пояснюють в міській раді, це вже не перша ситуація, коли постачальники продуктів харчування в умовах сезонного стрибка цін саботують участь у тендерних торгах.

Крім того, декого із постачальників лякають затримки в оплаті через казначейство, що мають місце останнім часом.