У Житомир приїхали японці та корейці – покажуть дітям, як робити оріґамі та повчаться у студентів волонтерству

12 листопада, у прес-центрі Житомирської міської ради відбулась зустріч делегації волонтерів із Японії та Південної Кореї зі студентами та заступником міського голови Олександром Бочковським.

Про це Репортер Житомира повідомило управління по зв’язках з громадськістю.

Хлопці та дівчата приїхали навчати та вчитись.

«Наші волонтери підтримували постраждалих під час аварії на ЧАЕС. На сьогоднішній день активно надаємо допомогу лікарням України. Я неодноразово приїздила до Києва. І мені сподобалась ваша культура. Тому вважаю, що змогла реалізувати обмін не лише волонтерським досвідом, але й культурним», – зазначила керівник волонтерської групи Набуко Оморі.

За програмою, 13 листопада (в першій половині дня) на базі соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка волонтери-іноземці перейматимуть досвід волонтерів-студентів даного університету.

Цього ж дня, але вже після обіду, волонтери з Японії та Південної Кореї разом із житомирянами відвідають ЗОШ № 2 м. Житомира і проведуть для дітей із вадами слуху майстер-клас із оріґамі.

14 листопада для іноземної делегації волонтерів організатори проведуть екскурсію містом, під час якої гості відвідають Музей космонавтики імені С. П. Корольова, історичні пам’ятки Житомира тощо.

Нагадаємо, мета перебування делегації в Україні – обмін досвідом волонтерської діяльності між країнами світу, благодійні проекти, зустрічі з волонтерами міст України.