У Житомирі 16 днів виступатимуть проти насильства

25 листопада у Житомирі відбулася прес-конференція, присвячена старту щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить в рамках Національної кампанії з подолання насильства в сім’ї «Стоп насильству!».

Про це Репортеру повідомили в обладміністрації.

Під час прес-конференції організатори презентували основні завдання акції та план заходів.

Цього року інформаційна кампанія акції «16 днів проти насильства» проходить в Україні з метою підтримки глобальної теми «Від миру в домі до миру в усьому світі».

Її актуальність обумовлена потребою поінформувати громадськість про гострі проблеми сучасного суспільства, якими є насильство в сім’ї, торгівля людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Головне завдання акції полягає в тому, аби привернути увагу громадськості до проблеми подолання насильства в сім’ї, активізувати партнерський рух громадських організацій та органів державної влади щодо попередження насильства та захисту прав жінок у нашій державі, а також сприяти формуванню й утвердженню в українському суспільстві ідеології протидії насильству.

Партнери Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», серед яких є представники органів державної влади та громадських організацій, обговорили можливості ефективної реалізації інформаційно-просвітницької кампанії та висловили сподівання, що завдяки їй в українських сім’ях вдасться подолати насильство з усіма його негативними наслідками.