У Житомирі ділки через конвертаційний центр відмили 32 млн. грн.

У Житомирі за матеріалами СБУ засуджено організаторів міжрегіонального конвертаційного центру.

У результаті безтоварних операцій «партнерам» конвертцентру удалося ухилитися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 32 млн.гривень.

Про це Репортеру повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

Встановлено, що декілька місцевих мешканців, створивши та придбавши у обласному центрі низку комерційних структур із гарною податковою історією, надавали підприємствам різних форм власності Житомирщини і суміжних із нею областей послуги із нелегального переведення коштів у готівку та ухилення від сплати податків у бюджет.

За даними СБУ, «партнерські відносини» з цими фіктивними фірмами мали близько 500 суб’єктів підприємницької діяльності, а також деякі бюджетні установи. Підприємства укладали з ними угоди про виконання неіснуючих робіт, закупівлю вигаданих товарів чи послуг, а «конвертатори» за 7-10 відсотків від суми переводили кошти в «тіньову» готівку.

Вироком Корольовського районного суду м.Житомира організаторів конвертаційного центру визнано винними у вчиненні злочинів.

Їх засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки та конфіскацією належного їм майна. Також їх позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.