У Житомирі говорили про гендерні питання

Питання гендерної політики розглядали 26 листопада у Житомирі під час проведення круглого столу на тему: «Поліпшення інтеграції гендерних компонентів у місцевих програмах: моделі взаємодії влади і громади».

«Гендерні питання стосуються кожної родини. Це питання життя, особистих сімейних стосунків, відповідальності батьківства і материнства. Саме тому, ми разом із громадськими організаціями постійно піднімаємо гендерні питання і вивчаємо їх», — підкреслила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Людмила Сікайло.

У ході зустрічі, на яку завітали представники виконавчого комітету міської ради, громадські організації та експерти з гендерної політики, були обговорені цілі розвитку тисячоліття, прийнятті у 2000 році на саміті Тисячоліття ООН.

Світові лідери визначили нові орієнтири розвитку країн на глобальну перспективу. 189 держав світу, у тому числі й Україна, приєдналася до цього пакту та окреслили для себе першочергові цілі на найближчі роки. Зокрема, подолання бідності, забезпечення якісної освіти впродовж життя, забезпечення гендерної рівності, зменшення дитячої смертності, поліпшення здоров’я матерів, обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу, сталий розвиток довкілля.