У Житомирі молодики вночі зливали бензин з припаркованих автівок біля будинків

Під час патрулювання нічного Житомира в одному з дворів багатоповерхових будинків працівники батальйону патрульної служби при УМВС затримали трьох молодих людей одразу ж після вчинення ними крадіжки палива з автівки.

Про це Репортер Житомира повідомили в СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Близько 3 години тієї ночі патрульні міліціонери, що несли службу з охорони громадського порядку в Житомирі, у дворі однієї з багатоповерхівок помітили двох чоловіків, що вовтузилися біля припаркованої автівки.

“Зважаючи, що все відбувалося глухої ночі, нам видалося підозрілим, що молодики у пустому дворі нібито лагодять автомобіль. Тому вирішили поцікавитися, чи не потрібна, бува, якась допомога: можливо, щось у людей трапилося”, – розповідає заступник командира взводу БПС при УМВС Житомирщини Роман Пащенко.

Натомість молодики не стали чекати, поки міліціонери підійдуть до них, і швидким кроком попрямували у протилежний бік двору, залишивши автівку в спокої.

Правоохоронці прослідували за ними аж до припаркованого автомобіля «Славута», в салон якого ті сіли, та встигли завадити водієві завести двигун.

Як з’ясувалося, в автівці знаходилося троє молодиків. Чітко відповісти на запитання міліціонерів про побачене ними, молодики не спромоглися, натомість один з них почав вигадувати суперечливі пояснення. Водночас інший пасажир щось ретельно намагався приховати від поглядів правоохоронців.

За таких обставин патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Житомирського міськвідділу міліції.

Згодом з’ясувалося, що і 25-річний водій «Славути», і його пасажири, 23-х та 21-го років, є жителями Житомирського району.

Під час огляду автівки міліціонери виявили 2 каністри з бензином, 8 автомобільних ковпаків та з десяток різних кришок до бензобаків.

Молодики зізналися, що приїхали до Житомира, та, не маючи коштів, щоб заправили свій автомобіль, вирішили тихцем злити паливо з баків чужих транспортних засобів, заодно й прихопити ковпаки з коліс. Для цього обирали автомобілі вітчизняних марок і такі, на яких не встановлено звукової сигналізації. Усе викрадене потім мали на меті збути, а виручені гроші пустити на задоволення власних потреб.

Як повідомив т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС Сергій Рябошапка, наразі за фактом крадіжки (ст.185 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. Слідчі підозрюють, що затримані причетні до низки аналогічних кримінальних правопорушень.