У Житомирі презентували конкурс в рамках нацпроекту

У Житомирі відбулася презентація ІІ-го етапу «Конкурсу 2000 шкіл» в рамках Національного проекту «Відкритий світ».

Презентацію провели в приміщенні Житомирського екологічного ліцею № 24, який вже став одним із переможців першого етапу.

Участь у заході взяли начальник освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський та координатори проекту в області – директор Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку Мирослав Кілар та його заступник Віталій Сівко.

За дорученням Президента України до кінця 2013 року 2000 шкіл, дві третини з яких – заклади освіти сільської місцевості, отримають найсучасніше обладнання завдяки реалізації проекту: мультимедійні комплекси, планшети для учнів, комп’ютери для вчителів, цифрові лабораторії та доступ до безпечних освітніх ресурсів, що розміщені на порталі.

«Реалізація Національного проекту «Відкритий світ» із впровадження новітніх технологій у навчальний процес – це крок до забезпечення школярів якісною та сучасною освітою», – наголошує Президент України Віктор Янукович.

Національний проект «Відкритий світ» передбачає створення єдиної національної освітньої мережі, підвищення ефективності навчального процесу, стандартизацію та уніфікацію централізованої системи навчання, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в систему високошвидкісних телекомунікаційних технологій 4-го покоління.

Проект охоплює всі регіони України. Очікується, що за 4 роки українські школи перейдуть на новітні технології в освіті.

На впровадження проекту передбачається 676 млн. дол., у тому числі 176 млн. дол. – державні кошти.

Загалом в Україні приблизно 22 тисячі загальноосвітніх навчальних закладів, у Житомирській області – 814 шкіл різних форм власності, у яких навчається близько 130 тисяч учнів.

В першому етапі впровадження національного проекту «Відкритий світ» в області відібрано два навчальні заклади: Житомирський екологічний ліцей № 24 та Народицька гімназія. Школи отримали комп’ютерне обладнання та локальні мережі для навчання.

«Вигравши перший етап конкурсу, школа отримала 5 інтерактивних дошок, 5 проекторів, 12 ноутбуків для вчителів із програмним забезпеченням, 30 нетбуків та 30 планшетів для дітей. Цифрові технології сприяють підвищенню мотивації до навчання у дітей та ефективності роботи вчителя», – сказала директор Житомирського екологічного ліцею № 24 Ганна Дудік.

«На Житомирщині в галузі освіти зроблено багато впевнених кроків з розвитку дошкільної та позашкільної освіти, реформування інтернатної системи. Зокрема на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» активно впроваджується в регіоні розвиток інформаційно-комунікаційних технологій. Сподіваємося, що навчальні заклади області візьмуть активну участь в другому етапі Національного проекту «Відкритий світ», – зазначив начальник освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.