Працівники Житомирського райвідділу міліції виявили на околиці одного з сіл району підпільний цех, в якому виготовлялось печиво.
У приміщенні колишньої тракторної бригади, в антисанітарних умовах, працювали місцеві жителі, яких найняв підприємець для виготовлення солодощів.
Про це Репортер Житомира повідомили у СЗГ УМВС України в Житомирській області.
Правоохоронці разом з працівниками державної інспекції з питань праці, приїхавши до місця знаходження цеху, побачили вражаючу картину: у спекотному та брудному приміщенні готувалась нова партія печива, а на підлозі у пакетах стояла продукція, приготована для реалізації на ринках та в торгівельних закладах Житомирщини.
Підприємець, 27-річний житомирянин, не надав жодних документів на здійснення такої діяльності. До того ж, жоден з робітників не був офіційно прийнятий на роботу та не мав необхідних медичних посвідчень стану здоров’я.
Приміщення, в якому колись зберігались запчастини для сільськогосподарської техніки, абсолютно не пристосоване для виготовлення продуктів харчування – відсутні елементарні умови: немає роздягальні, душової та санвузла, вентиляції приміщення тощо.
“За нашою інформацією, аби не привертати уваги, виробництво працювало тільки вночі. До процесу залучалися місцеві жителі – троє постійних та час від часу декілька тимчасових. Зрозуміло, що ні про яке їх медичне обстеження та наявність санітарних книжок мови не було”,- повідомив старший оперуповноважений держслужби боротьби з економічною злочинністю Житомирського РВ УМВС Богдан Бурлака.
Влітку працівники переодягались прямо на вулиці. Наочним свідченням умов, створених для робітників, стали вулична «душова» та вбиральня, після відвідування яких працівники продовжували кулінарний процес. Холодної пори «кондитери» переодягалися там же, де й виготовляли продукцію. А, судячи з наявних речей, залишених в сусідній кімнаті, деякі з них там і спали.
Наразі відомості про подію відповідним чином зареєстровано та розпочато досудове розслідування.