В Житомирі зимову комунальну техніку виставлять в лінійку на огляд

В Житомирі напередодні початку календарної зими відбудеться комунальна лінійка на яку везуть місцевих журналістів.

Комунальники покажуть житомирянам всю наявну техніку, яка прибиратиме місто зимою 2014-го.

Минулого року житомирська зима запам’яталась великим снігом, оперативно прибрати який не завжди вдавалося через відсутність в достатній кількості спецтехніки та браку на початку року бюджетних коштів.

Зі снігового полону в періоди значних снігопадів Житомир рятувала й техніка приватних компаній, яку долучали до процесу прибирання міста. В ці дні трактор житомирського депутата Михайла Пухтаєвича став героєм житомирського інтернету.

До зими 2014-го Житомир підготувався набагато краще. Місто придбало три спеціалізовані машини для прибирання вулиць у будь-яку пору року.

Під час V Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму з питань енергоефективності та відновлювальної енергетики, який пройшов 6-го листопада 2013-го року в Міжнародному виставковому центрі столиці, придбані Житомиром машини оглянув мер міста Володимир Дебой та керівники комунальних підприємств міста.

Три спеціалізовні вакуумно-підмітальні машини вже цієї зими прибиратимуть дороги міста від снігу, розкидатимуть соляну суміш, а з настанням весни наступного року після зміни шасі – виконуватимуть сміттєзбиральну функцію.

Нині техніка прибула в Житомир. Спеціалісти постачальника ТОВ «Глобус-авто» разом із спеціалістами КП «УАШ», який обслуговуватиме ці машини, встановили на них комплект для зимового утримання вулиць.

Навесні компанія допоможе переобладнати машини на літній комплект.

Заступник начальника управління комунального господарства міської ради Віталій Шевчук каже, що місто давно очікувало на цю техніку.

“Завдяки ініціативі мера Житомира Володимира Дебоя та депутатського корпусу міської ради ми отримали три нових сучасних автомобілі. У минулому році Житомир придбав один такий автомобіль. Таким чином, у місті в зимовий період прибиратимуть сніг ще 4 нові потужні машини”, – сказав комунальник Шевчук.

Ця машина прибиратиме Житомир від снігу взимку