Виконком Житомира дозволив провести 27-го листопада мітинг на підтримку євроінтеграції

Заборона адмінсуду на проведення безстрокової акції протесту на Майдані Корольова викликала суперечку під час засідання виконавчого комітету міської ради.

На засідання прийшли депутати від опозиції. Між мером й опозицією виникла суперечка. Опозиційні депутати запитували хто дав вказівку подати до суду – мер, юрдепартамент чи виконком?

Міський голова Володимир Дебой пояснив, що житомирський виконком на основі звернення УМВС подав до суду з метою заборони акції протесту.

– Житомирська влада завжди сприяла вільному демократичному волевиявленню громадян. Жодних утисків ми ніколи не здійснювали – сказав Дебой.

Депутати від опозиції, які є членами виконкому, зазначали, що не уповноважували від їх імені звертатися до суду й вимагали поставити питання щодо відповідальності директора юридичного департаменту міської ради Олесі Панченко.

Водночас, Олеся Панченко сказала, що суд прийняв правочинне рішення, оскільки суд не висловив зауважень щодо законності позову.

В результаті члени виконкому випрацювали узгоджене рішення – дозволили учасникам акції провести мітинг 27-го листопада з 15-ї по 23-тю годину.