Жителі Житомирщини найбільше хочуть за кордон

91% кваліфікованих українських спеціалістів думають про те, щоб працювати за кордоном.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, пише Вінниця ОК , посилаючись на УНН.

Найголовніші причини такої одностайності в бажанні покинути Батьківщину – незадоволеність економічною та політичною ситуацією у країні, а також відсутність перспектив.

За даними Міжнародної організації з міграції, найбільша кількість наших співвітчизників у сусідній Росії. На другому місці за кількістю українських іммігрантів опинилася Канада: більше п’ятої частини тих, хто залишив рідну країну, проживає саме там. Більше 40 % українців розглядають Канаду у якості майбутньої Батьківщин.

Щомісяця з бажанням переїхати до “кленової” країни звертаються 1000 нових кандидатів. Проте в кращому випадку лише 4 % з них можуть розраховувати на позитивний результат. Більшість українців не мають необхідного досвіду, а ще менше володіють англійською мовою.

Якщо створювати портрет українського іммігранта до Канади, то це буде одружена людина віком 25-35 років, що має дітей, здобула професійно-технічну або вищу освіту та встигла три роки попрацювати, здебільшого на виробництві.

Найчастіше потенційний кандидат на виїзд за океан родом з центральних регіонів (Київська, Житомирська, Черкаська, Вінницька області). У цьому випадку географія залежить від спеціальності. Наприклад, робочих спеціалістів більше від’їздить з таких промислових регіонів, як Схід та Південь.

Як повідомляв УНН, за кількістю мігрантів Україна входить до ТОП-20 країн світу, які сукупно формують більше 50% всіх трудових міграційних потоків.