Житомирська “Батьківщина” запевняє, що чиновник, якого впіймали на хабарі у 35 тис. дол., вже не її член

Житомирська обласна “Батьківщина” запевняє, що голова Володарсько-Волинської ради Адольф Суліган, саме якого, за інформацією деяких інтернет-видань впіймали сбушники з хабарем у 35 тис. дол., вже не її член.

Про це Репортер Житомира повідомив перший заступник Житомирської обласної партійної організації «ВО»Батьківщина» Вадим Кривенко.

За його словами, Адольф Суліган дійсно був членом “Батьківщини” і в свій час очолював її в районі. Після виборів його виключили з фракції.

“Він очолював партію десь в далекому 2007-у, потім був у фракції, але в 2012 році за відмову підтримати єдиного кандидата рішенням обласної політичної ради його було виключено з фракції. Є відповідні протоколи рішення”, – зазначив Вадим Кривенко.

Правда, на офіційному сайті Володарсько-Волинської ради Адольф Суліган поки числиться як член фракції.

Нагадаємо, за інформацією прокуратури Житомирської області 12 листопада, спільно із спецпідрозділом управління СБУ в області затримано високопосадовця одного із районів під час одержання неправомірної вигоди на суму 35 тис доларів США.

Таку суму високопосадовець вимагав та одержав за сприяння в отриманні позитивного висновку постійної комісії райради, а також за те, щоб видати відповідне рішення районної ради стосовно погодження клопотання одного із підприємств про отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Встановлено, що 5 тисяч доларів США посадовець отримав за сприяння у погодженні сесії селищної ради щодо отримання спеціального дозволу на надрокористування, а у 30 тисяч – він оцінив свій вплив на прийняття рішення на районному та обласному рівнях.

За даним правопорушенням розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди, поєднаного із вимаганням, службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Досудове розслідування та процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області.