Житомирська область серед найменш розвинутих за інфраструктурою

Найменш розвиненою вважається інфраструктура в Кіровоградській, Житомирській і Тернопільській областях.

Про це, представляючи звіт Фонду ефективного управління про результати проведеного рейтингу конкурентоспроможності регіонів України, повідомив старший менеджер Ігор Гончаренко, передає РБК-Україна.

Він додав: “По інфраструктурі у нас дуже великі розриви між гіршими і кращими результатами в світі. І особливо у нас є декілька регіонів, в основному це промислові регіони, в яких оцінки інфраструктури знаходяться на достатньо високих результатах. Наприклад, Київ знаходиться на рівні 32 місця в світі, а Одеська область на рівні 46 і Севастополь – 48 місця в світі”.

“Серед конкурентних недоліків практично скрізь якість доріг. Сердь аутсайдерів у нас Сумська область, оцінка якої на рівні 126 місця в світі”, – резюмував представник фонду.

Київ залишається лідером за конкурентоспроможністю серед регіонів України.

Нагадаємо, Україна опустилася в рейтингу конкурентоспроможності WEF на 11 позицій – до 84 місця. В минулому році Україна посіла 73-е місце між Чорногорією і Уругваєм. У цьому році її сусідами стали Туніс і Уругвай.

На думку дослідників, найбільш важливою проблемою є необхідність капітальної реформи інституційної бази, яка страждає від паперової тяганини, відсутність прозорості і фаворитизму.