Житомирські плавці привезли 5 медалей з чемпіонату світу

1 золоту, 3 срібні і 1 бронзову медаль привезли житомиряни із Польщі.

Про це Репортеру повідомили в міській раді.

Житомирські спортсмени-плавці взяли участь у Міжнародному чемпіонаті з плавання, який відбувся 22 – 23 листопада 2013 року у Польщі.

Учасниками змагань стали понад двісті спортсменів із Польщі, Росії та України.

Житомир представляли чотири спортсмени: тринадцятирічні Олександра Квятківська, Злата Сірик, Владислав Артемов та Володимир Рутецький, які є вихованцями дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» (тренер – Віктор Демб). Плавці вже мають численні здобутки та досягнення.

На Міжнародному чемпіонаті з плавання вони змагались у стилях: довільний, батерфляй (метелик), класичний та комплексний.

Володаркою золотої, двох срібних і бронзової медалей у різних стилях стала Злата Сірик.
Дівчинка навчається у 6-му класі ЗОШ № 5 м. Житомира і займається плаванням вже шість років.
«Мені поїздка дуже сподобалось. Нам було весело. Навіть додому повертатись не хотілось», – розповіла Злата.

«Я займаюсь плаванням близько семи років. Поїздка до Плоцька мені дуже сподобалась. Були там усього три дні, але позитивних вражень від змагань багато. На жаль, мені зовсім трошки не вистачило до третього місця, але власні результати покращила. Крім того, здобула величезний досвід», – зазначила Олександра Квятківська, яка навчається у ЗОШ № 12 м. Житомира.

«Змагання сподобались. Готувались до них, як до звичайних змагань. Плоцьк має дуже хороший басейн», – підкреслив ще один срібний призер Володимир Рутецький, учень Житомирського ліцею № 25.

Також юний спортсмен розповів, що бере участь у таких змаганнях не вперше і вже кілька разів їздив за кордон, а займається плаванням шість років.

Плавці тренуються шість разів на тиждень.
Тренер Віктор Демб позитивно оцінює результати своїх вихованців. Крім того, на думку тренера, всі спортсмени покращили власний результат.

Нагадаємо, 30 листопада – 2 грудня у Дніпропетровську вихованці «Авангард» (тренер – Едуард Ґазарян) братимуть участь у Всеукраїнських змаганнях з плавання, учасниками яких стане приблизно 700 плавців із різних областей України.