Житомирянин впіймав викрадача коліс з автівок

Близько 4 ранку 25-річний житель Житомира Олександр повертався додому і спокійно заїжджав у двір багатоповерхівки в районі Польової на своєму автомобілі.

Про це Репортеру повідомили в УМВС України у Житомирській області.

Освітлюючи фарами місце для стоянки, він раптом побачив, що неподалік водій«Опеля», який припаркував авто біля іншого знімає з нього колеса.

На питання про те, що тут відбувається, чоловік сів кермо, швидко завів машину й натиснув на педаль газу.

Олександр негайно кинувся до своєї автівки та прослідував за «Опелем».

” Зрозуміло, що з чужої машини чоловік поцупив колеса і тепер намагається втекти з місця злочину. Повідомив про це до міліції. Але я ж розумію, що час втрачати неможна, зловмисник на колесах і може виїхати досить далеко. Тому вирішив сприяти правоохоронцям”, – розповідає чоловік.

Тим часом водій «Опеля» колесив ще пустими житомирськими вулицями, намагаючись відірватися від свого переслідувача. Олександр же невідривно слідував за ним і координував правоохоронців за маршрутом їх руху по телефону.

Зрештою, «Опель» і його переслідувач доїхали аж до Бердичева. Весь цей час молодий чоловік тримав зв’язок з правоохоронцями, але оскільки районний центр був йому незнайомий, то орієнтуватися в місцевості він міг тільки за табличками з зазначенням вулиць або ж за зовнішнім описом того чи іншого кварталу.

Коли «Опель» з’явився знову біля в’їзду в парк, його там вже чекала патрульна машина ДАІ, яка перегороджувала алею.

Як з’ясувалося, за кермом «Опеля» перебував 29-річний житель м.Бердичева, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки. При огляді автомобіля, в його салоні правоохоронці виявили 10 коліс з різних автомобілів іноземних марок.

Як повідомив т.в.о. начальника Житомирського міськвідділу міліції Олег Марківський, за заявами, поданими в міліцію, вже є власники двох машин, з яких пропали колеса і знайшлися в затриманому «Опелі». Нині відкрито кримінальне провадження за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Затриманий бердичівлянин перевіряється на причетність до скоєння інших подібних кримінальних правопорушень.