Боровська розповіла, чому частина депутатів проігнорувала сесію міської ради

Сьогодні в Житомирі не відбулася сесія міської ради через відсутність кворуму.

На сесію було винесено близько 50-ти нагальних для функціонування міста питань.

Міський голова Володимир Дебой так сесію й не відкрив – в залі зареєструвалося 18 депутатів. Для кворуму потрібен 31 депутат.

Чому частина депутатського корпусу напередодні нового року проігнорувала сесію, Репортеру Житомира в телефонному режимі пояснила депутат від “Батьківщини” Наталія Боровська.

Основна причина – депутатам пізно донесли інформацію про перенесення сесії з 27-го на 25-те грудня, тому в багатьох просто не вийшло по роботі відвідати сесійне засідання.

“Повідомлення про те, що сесія буде 25-го було донесено до депутатів 24-го. Тільки після обіду оргвідділ почав обдзвонювати депутатів й повідомляти про те, що завтра сесія. Так неможливо працювати – депутати зайняті люди. Я запланувала на 27-ме – у мене робота, діти. Мені просто не вдалося потрапити на сесійне засідання”, – сказала Боровська.

Крім того, – каже депутат, – треба нормально організовувати сесії.

В цей вислів вона вкладає те, що, з її слів, не було нормальної організації роботи депутатських комісій.

“Не всі питання я змогла вивчити, як і більшість депутатів.

Люди не змогли підкорегувати робочі плани. По повелінню однієї людини сесії не переносяться! Потрібно поважати людей. Проблема в тому, що з депутатським корпусом треба розмовляти. Якщо депутатський корпус висловив недовіру виконкому, то мер мав би проявити повагу до депутатського корпусу й визнати помилки. Погано, коли хтось прикривається соціальними питаннями. Не можна прикриватися долями дітей, приймаючи неправильні рішення.

Депутатський корпус самодостатній, щоб керуватися амбіцями однієї людини. Я вважаю, що потрібно скликати сесію не раз на 3 місяці, коли накопичується багато земельних питань і потім їх протягують пакетом. Якщо я голосую, то хочу розуміти, за яке питання я голосую.

Коли я влітку виключила зі списку питання щодо надання дозволу на будівництва МАФу на дитячому майдачнику, то нині він вже побудований. Жодна служба мені не може тепер сказати, як таке могло статися. Я не хочу, щоб так було й надалі”. Це позиція Боровської.

Водночас, чому не вийшло по роботі відвідати сесію міської ради одразу у всіх депутатів, які голосували за розпуск виконкому, а у 18-ти депутатів все ж вийшло це зробити, Боровська не взялась відповідати. Каже, кожен має свої причини й відповідає за себе сам.