«Іван Василеві міняє конфесію» – у Бердичеві католики переманювали атеїстів у християнство

29 грудня бердичівські католики поставили виставу «Іван Василеві міняє конфесію», яка покликана переконати атеїстів, що Бог існує.

Про це передає ТРК “ВІК” .

Уже традиційно після недільного богослужіння прихожани парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії опускаються до нижнього храму кляштору Босих Кармелітів, щоб подивитися різдвяну виставу.

Актори у ній – самі віряни, як маленькі, так і дорослі. А режисерські обов’язки бере на себе сестра-терезянка Ніна. Цього разу творчу компанію їй у підготовці не наукової та не фантастичної вистави під назвою «Іван Василеві міняє конфесію» склав Віталій Войцехівський.

«Ідея виникла дуже просто, ми просто згадали минуле, з чого усе починалося. А також приплели до цієї історії атеїстичного Василя, бо потрібен був контраст між атеїстом і віруючим. Цей спектакль розрахований не тільки на малих дітей, а й на більш старшу публіку. Тут висвітлюються моменти, які беруть за душу і демонструють, що без Господа ми нічого не досягнемо»,- розповідає Віталій Войцехівський, актор та співрежисер різдвяної вистави.

Віруючим у виставі був Іван, а його товариш Василь висловлював відверто атеїстичні погляди на життя. Мовляв, вірю тільки у те, що бачу. І якщо не бачу Ісуса Христа, значить, не вірю у те, що він існує.

За допомогою машини часу Василь невіруючий опинився у першому столітті в передмісті Єрусалиму, де саме розгортались події, пов’язані з народженням Спасителя.

Тим часом саме місто здригалося від плачу – воїни Царя Ірода нишпорили в кожній віфлеємській оселі, де були немовлята.
Невдовзі Василь і сам зіткнувся з воїнами, і мало не поплатився в цій зустрічі своїм життям. Але згадавши розповіді мудреців, пастухів та служниць, зрозумів, що помилявся у своїх переконаннях.

«В деяких віра є неповною, тому що ми віримо тільки на Різдво та Пасху, щоб прийти до церкви лише тоді, коли треба посвятити паску. Я думаю, що віра повинна іти від душі і підкріплюватись діями. Кожна людина повинна вірити. Нема різниці, протестант ти, католик чи православний», – зазначив Віталій Войцехівський.