Мер Житомира заветував рішення міської ради щодо розпуску виконкому. Відеозвернення

“Чим гірше, тим краще.”

Такими на думку міського голови Житомира є мотиви дій депутатів міської ради, які на позачерговій сесії міської ради відправили у відставку виконавчий комітет.

– Я, користуючись вашою довірою, правом міського голови, на дане рішення накладаю вето.

Вважаю, що виконавчий комітет має продовжувати свою роботу.

Якщо є конструктивні пропозиції щодо поліпшення роботи виконкому, це потрібно вирішувати відновідно до регламенту роботи ради, щоб не дестабілізувати життєдіяльність міста і її основних артерій господарського комплексу.

Я вірю, що ви мене зрозумієте, оскільки я маю гарантувати спокій, злагоду, стабільність в місті, – сказав у відеозверненні до житомирян мер міста.

Нагадаємо, виконком міської ради депутати відправили у відставку не через його незадовільну роботу, а виключно тому, що виконавчий орган, зі слів ініціатора розпуску депутата Володимира Михальця, не в достатній мірі забезпечує інтереси депутатського корпусу. Результативність голосування з розпуску виконкому міської ради забезпечила частина фракції партії регіонів.

Така дія напередодні нового року, напередодні закриття фінансових зобов’язань по виплаті зарплат бюджетникам, на переконання мера є, фактично, кроком до дестабілізації ситуації в місті.