«Миколаїв бал-2013» у Житомирі зібрав півтисячі танцювальних пар з різних міст

Вже 18 рік поспіль до Житомира приїздять юні танцівники з області та інших міст України, аби разом взяти участь у Міжнародних змаганнях з танцювального спорту «Миколаїв бал».

Цьогоріч захід вкотре здивував не лише кількістю учасників, але й професійним підходом до підготовки і зі сторони пар, і зі сторони їх наставників й тренерів.

З кожним роком обирати кращих стає все важче, адже кожна пара гідно представляє свою танцювальну студію чи клуб, втім журі намагаються дійсно відзначати найдостойніших.

Загалом, нинішні змагання відбувалися протягом на майданчику у ТРК «Фок» і складалися з трьох частин.

Незмінним організатором заходу знову виступила Валентина Грибан – директор-координатор клубу спортивних танців «Сузір’я», а от суддівську функцію взяли на себе більше двох десятків хореографів, керівників танцстудій з Коростишева, Бердичева, Баранівки, Житомира, Сум, Луганська, Чернігова, Києва, Дніпропетровська та навіть із Білорусі й Польщі.

Головний суддя змагань Юрій Шевченко відзначає, що на «Миколаєвому балу» і загалом танцювальних турнірах Житомира не вперше, однак щоразу не перестає дивуватися професійному зростанню учасників.

«Мушу визнати, що не часто і за два дні змагань зможе виступити така кількість учасників. Фактично маємо півтисячі молодих, талановитих та енергійних людей, яким є що показати і вони це успішно роблять. На паркеті змагалися у своїх вікових категоріях і діти від 4 років, і юні пари, а були й учасники віком більше 20 років.

Приємно, що за останні роки, де б не зустрічав танцівників із Житомира, вони постійно показують хороший результат. Це серйозна заявка і хороша тенденція. Звичайно, ще є до чого прагнути, але загалом «Миколаїв бал» – це найбільше тому підтвердження».

За учасниками змагань, окрім суддів, постійно спостерігали їх рідні – за столиками навколо майданчику: підбадьорювали, поправляли вбрання й зачіски, підгодовували і знімали танці на відео, а потім обіймалися.

Також навколо майданчика сформувалася своєрідна фан-зона із підтримкою представників танцювальних клубів, де вигукували номери пар і розвішували плакати із закликами до перемоги.

Абсолютно усі танцівники отримали подарунки від Святого Миколая, який зустрічав їх у своїй резиденції після виступу.

“Коли маленькі діти на танцполі показують такий рівень, починаєш жаліти, що сам свого часу не ходив на танці. Думаю, що втілити це бажання можна, але допомагаючи таким обдарованим дітям”, – ділиться регіональний менеджер Львівського холодокомбінату ТМ «Лімо» Максим Саванець.

Крім солодких подарунків й іграшок, кращі учасники «Миколаєвого балу» отримали ще й заслужені медалі, дипломи та кубки.

Танцівник Євгеній Лех разом із партнеркою зізнаються, що для них приємною й важливою була не стільки перемога, як сама участь і атмосфера заходу, адже не часто конкурувати доводиться з такими професіоналами. По можливості, мають намір приєднатися до балу і в наступному році.