Мирні акції в Житомирі законні. Міська влада забезпечуватиме порядок й захист громадян

Недопустити кровопролиття й захистити мирних громадян під час проведення мирних акцій в Житомирі – відповідні рішення з цією метою ухвалив житомирський міськвиконком на позачерговому засіданні.

Члени виконкому, які відповідають за оперативний контроль забезпечення життєдіяльності міста, дозволили проведення мирних акції в Житомирі 2-4 грудня з 10-ї по 22-гу годину.

На Майдані Корольова чергуватимуть лікарі.

В нічний час акції не погоджені, оскільки в цю пору доби складніше забезпечити захист громадян, – зазначають у виконкомі.

Влада Житомира розіслала офіційні листи силовим структурам – МВС, ДАІ, СБУ, прокуратурі з проханням забезпечити захист громадян під час проведення мирних акцій.

Також житомирський міськвиконком звертається до ректорів ВУЗів та керівників підприємств не застосовувати санкції дисциплінарного впливу до студентів та працівників, які прийняли рішення вийти на демонстрацію.

Член виконкому Сергій Сухомлин запропонував колег з влади забезпечити належними умовами житомирян, які нині в Києві на мітингах.

Заступник міського голови Галина Семенець закликала колег за наявним покликом серця долучатися до народного волевиявлення.