Оперативна інформація з Майдану: день пройшов без зіткнень. Завтра протест під ВР

Як повідомляє з Києва журналіст Репортер Житомира, сьогоднішній день в столиці України, центр якої перетворився на територію масових мирних акцій в підтримку Європейської інтеграції України, поки проходить без зіткнень з правоохоронними органами та “тітушками”.

З самого ранку протестувальники заблокували всі наявні входи в приміщення Кабміну.

Також пікет відбувається під Адміністрацією Президента, однак працівники цієї установи мали змогу потрапити на робочі місця, хоча на роботу вийшли не всі штатні співробітники. АП охороняють силовики.

Завтра передбачається акція протесту під стінами Верховної Ради, на пленарному засіданні якої депутати розглянуть внесене одним з комітетів питання відставки Уряду.

Мітингувальники вимагатимуть від депутатів проголосувати за відставку Уряду Миколи Азарова.

Нині за майдані за спостереженнями журналіста близько 12 тисяч осіб. Позаду сцени протестувальники розбили наметове містечко. В приміщенні КМДА знаходяться учасники протесту.

Зі слів журналіста, “тітушек” помічено не було, хоча майданом час від часу ходять чутки то про наближення загонів “Беркуту”, то про наближення групи “тітушек”, то про введення в столиці надзвичайного стану й підтягування загонів внутрішніх військ.

Мітингувальників закликають в жодному разі не розходитися. За спостереженнями журналіста, в центрі Києва значно побільшало протестувальників із Західної України.

Водночас, сьогодні в Житомирі о 18-00 відбудеться мітинг за Євроінтеграцію.

Фото: День