Раупов міліції: не перешкоджайте діяльності журналістів!

Народний депутат України, голова підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації Рустам Раупов звернувся до своїх колег про термінове скликання засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації та розглядом питання про перешкоджання професійній діяльності журналістів, що відбулися в Києві.

Коментуючи ситуацію ударівець зазначив: «Це абсолютно ганебна ситуація для держави, яка називає себе «демократичною», не говорячи про те, що це тягне за собою кримінальну відповідальність.

Боляче вражає і той факт, що люди, які виконують свій професійний обов’язок, намагаючись донести об’єктивну інформацію до українців, страждають фізично».

Рустам Раупов також закликав житомирських журналістів негайно звертатися до нього у разі виникнення «надзвичайних» ситуацій.

Нардеп також подав депутатське звернення до Генеральної Прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності правоохоронців, винних у побитті більше ніж 40 журналістів.

Звертаючись до журналістських профспілок Рустам Раупов закликав їх надавати Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації задокументовану інформацію про факти побиття журналістів.

Окремо народний депутат закликав правоохоронні органи не порушувати закон – не перешкоджати журналістам у виконанні їхніх службових обов’язків та не покривати колег – правоохоронців, які порушили закон.

Житомирська міська
організація ПП “УДАР Віталія Кличка”