Sniezka в Житомирі розмалювала фізіотерапевтичне відділення обласної дитячої лікарні. Фото

Талановита художниця з Житомира Олена Вербило з чотирма студентам будівельного технікуму розмалювала стіни фізіотерапевтичного відділення житомирської обласної дитячої лікарні.

Це втілилося в життя завдяки компанії “Снєжка-Україна”, яка реалізовує в державі соціальний проект “Кольоровий світ дитинства”. З 2012-го року компанія розмалювала відділення в трьох лікарнях – у Львові, Тернополі й Житомирі.

Тепер в приміщенні фізіотерапевтичного відділення облдитлікарні приємно знаходитись – немає відчуття, що перебуваєш в лікарні – навпаки позитив, який заряджає енергією одужання.

Стіни Олена й хлопці розмальовували екологічною фарбою, безпечною для здоров’я, яку розробили спеціально для застосування в дитячих закладах.

– Малювали приблизно один місяць. Використали 50 літрів фарби, палітра – 39 кольорів. Весь цей час пацієнти-діти спостерігали за нашою роботою, підказували нам що і як краще, тобто все це створене в співтворчості з ними, – розповіла Олена.

Зі слів художниці, це її перший такий проект.

Менеджер зі зв’язків з громадськістю ТзОВ “Снєжка-Україна” Галина Данилюк із захоплення переповідає історію реалізації проекту в Житомирі. Каже, лікарня з радістю пішла назустріч, роботу супроводжував позитив й все вдалося легко, й всі задоволені результатом.

Sniezka й надалі розмальовуватиме відділення вітчизняних дитячих лікарень – доходить черга й до східного й південного регіону країни.

Головний лікар обласної дитячої лікарні Віктор Марченко каже, що лікарі з радістю сприяють реалізації таких проектів, адже чи не всі гроші лікарня спрямовує на медикаменти й обладнання.

Якщо у когось виникне бажання розмалювати інші відділення лікарні – лікарі будуть тільки раді.

Лікарі, художниця, керівництво “Снєжки”

Олена Вербило

… і її молода команда

Лікарі тепер працюватимуть в позитивному приміщенні. Від цього вони вже посміхаються.