У 2014 році Житомирську область поділять на 9 госпітальних округів

З урахуванням відстані транспортування пацієнтів до медичних закладів в Житомирській області у 2014 році буде створено 9 госпітальних округів в межах обслуговування 100-120 тис. жителів.

Про це 27 грудня сказав директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, під час колегії ДОЗ.

За його словами,у рамках реформування галузі медицини до складу таких округів входитиме багатопрофільна лікарня інтенсивної допомоги, заклади для проведення планового лікування, реабілітаційні центри, хоспіси, заклади медико-соціальної допомоги, консультативно-діагностичний центр, філії якого будуть розміщені в кожній адміністративній одиниці округу (місті, районі).

У медичних закладах округу повинно виконуватися щонайменше 300 оперативних втручань та прийматися не менше 400 пологів на рік.

Окрім того, у 2014 році заплановано відкриття довгоочікуваного кардіо-хірургічного центру на базі обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гебрбачевського.

Як писав Репортер Житомира, у жовтні 2013 року на додаткову реконструкцію відділення анестезіології та інтенсивної терапії в кардіо-хірургічному центрі №1 обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського у м. Житомирі виділили ще 2 млн.318 тис. грн. Загалом на відділ пішло більше 5,5 млн. грн.