У Бердичеві “радянські” вулиці перейменовують на нейтральні

12 грудня у Бердичеві під час виконкому міської ради перейменували три “радянські” вулиці.

Про це пише “Бердичев Деловой” .

Так центральна вулиця К. Лібкнехта стала Європейською. Вулиця Леніна, яка веде до Житомира стала Житомирською, а вулиця Свєрдлова, що веде до Вінниці стала відповідно Вінницькою.

Окрім цього, було озвучено питання про зміну назви і для вулиці Дзержинського, але мер міста Бердичева Василь Мазур зазначив, що як йому вдалося дізнатися з історичних документів, раніше в Бердичеві проживав досить відомий архітектор з таким прізвищем, який згодом емігрував до Франції. Так що можливо, назва вулиці міняти не доведеться, і вона буде називатися як і раніше – тільки буде вже не ім. Фелікса Едмундовича Дзержинського, а імені земляка, інформацію про якого обіцяли переслати з-за кордону найближчим часом.

Як пише видання, питанням перейменування вулиць в бердичеві з 2005 року займається спеціальна комісія. І ось, вперше за 8 років, її діяльність принесла результат.

Нагадаємо, як писав раніше Репортер, Житомирі ще й досі деякі вулиці названі іменами людей, які не тільки ніяк не пов’язані з Житомиром, але ці люди безпосередньо брали участь в репресіях проти українського народу.