У Житомирі відбувся Чемпіонат області з боротьби самбо. Фото

Чемпіонат Житомирської області з боротьби самбо серед молоді 1991 – 1992 років народження відбувся 7 грудня у приміщенні ДЮСШ № 2 Житомира.

Учасниками змагань стали майже сто спортсменів, зокрема з мЖитомира – ДЮСШ «Авангард», «Динамо», ДЮСШ № 2 та Школа юних десантників, а також самбісти з Брусилова, Баранівки, Коростишева, Чуднова тощо.

Учасників Чемпіонату привітала майстер міжнародного класу з боротьби самбо, чемпіонка світу з боротьби самбо, представник від департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Ольга Чернокоз.

Ольга Василівна побажала перемоги найсильнішим, здоров’я, наполегливості та працелюбності, щоб в майбутньому самбісти гідно представляли Житомирську область на лише у Всеукраїнських змаганнях, але й завоювали світове визнання.

Також під час офіційної церемонії відкриття змагань представники Житомирської обласної федерації з самбо привітали кращих спортсменів, які показали гарні результати в різних змаганнях упродовж 2013 року, а саме – Лідію Ващенко, Тетяну Кумечко, Наталію Парфенюк, Карину Романчук, Аліну Соколовську та Катерину Хомяк. Самбістки одержали грошові винагороди та цінні подарунки.

«Ці змагання є важливими. Адже, коли розвивається спорт, відповідно, і є результати. Так у цьому році в нас аж чотири чемпіони України: два переможці Кубка України – Тетяна Кумечко та Наталія Парфенюк і чемпіонка серед дівчат – Катерина Хомяк. І ще ряд призерів.

Такі змагання проводити важливо, і вони необхідні. Адже під час них кожен із учасників має шанс покращити власні результати і, головне, здобути досвід. Змагання дають можливість з’ясувати, який настрій, технічний запас енергії має спортсмен. Тому Чемпіонат – це не лише тренувальний етап, але й також відбірковий тур для участі у Всеукраїнських змаганнях», – зазначила Ольга Чернокоз.

Також, за словами Ольги Чернокоз, у планах на наступний рік провести змагання у всіх вікових категоріях, а також придбання нового покриття для татамі для проведення змагань відповідно до міжнародних стандартів.

«Радію з того, що кожного року житомирські спортсмени показують все кращі результати, що ми виборюємо золото, стаємо призерами і такий вид спорту як самбо розвивається», – зазначає головний суддя змагань, тренер ДЮСШ № 2 Вадим Голуб.

Під час змагань дозволялось застосовувати больові прийоми. За своїх друзів та рідних палко уболівали глядачі.

Переможці змагань нагороджені грамотами та медалями. 20 – 22 грудня вони братимуть участь у Чемпіонаті України з боротьби самбо, який відбудеться в м. Києві.

Аліна Дембіцька