У Житомирі журналісти пікетували міліцію: вимагали відставки Захарченка

26 грудня у Житомирі близько 50-ти журналістів пікетували міліцію: вимагали відставку Захарченка та покарання винних у побитті їх колег, в тому числі, звірячого побиття Тетяни Чорновіл.

Медійники з різних видань та міст області тримали плакати: Захарченка у відставку, Безкарність вбиває, Досить бити журналістів та інші.

За словами журналістів, те, що коїться останні місяці не налазить на голову. Активістів та журналістів виловлюють та б’ють, при цьому замовників та виконавців так і не покарано.

Зовсім не діє 17 стаття Про державну підтримку ЗМІ, згідно якої “Відповідальність за скоєння злочину проти журналіста у зв’язку з виконанням ним професійних обов’язків або перешкоджання його службовій діяльності прирівнюється до відповідальності за скоєння таких же дій проти працівника правоохоронного органу.”

Міліція тільки обіцяє розібратись, але не засудили ще навіть жодного міліціонера, який брав участь у побитті мирних демонстрантів.

“Якщо міліція не справляється зі своїми повноваженнями – така міліція нам не потрібна. Захарченко, як головний міліціонер країни, повинен піти у відставку”, – зазначили мітингувальники.

До журналістів прийшли керівники УМВС в області. Подякували за порозуміння та розповіли, що справи, щодо побитих житомирських активістів розслідуються і будуть невдовзі передані до суду. Чи є затримані і хто підозрюваний не сказали, пославшись на таємницю слідства.

Як пише “Телекритика” (список) за останній місяць, у зв’язку з подіями на Євромайдані, вже постраждало 50 журналістів, серед них є і іноземні журналісти. Останньою стала журналістка Тетяна Чорновіл, яку 24 грудня невідомі жорстоко побили не далеко від її будинку, “підрізавши” автівку.