Житомирські активісти кличуть у вівторок всіх на Віче до Києва та на пікет прокуратури

17 грудня активісти Євромайдану планують ряд акцій.

Про це Репортеру повідомив штаб національного спротиву.

О 14 год. у Житомирі вони пікетуватимуть обласну прокуратуру, вимагаючи припинення тиску на євромайданівців з боку влади та розслідування справ про побиття учасників Майдану у Житомирі та псування їхніх автівок.

Цього ж дня о 18 год. вони закликають усіх до Києва, де пройде Народне Віче. Люди вимагатимуть від Віктора Януковича не підписувати Угоди про вступ України у Митний Союз.

Нагадаємо, саме 17 грудня Президент відвідає Москву, де відбудеться засідання міждержавної комісії на якій будуть підписані ряд документів про співпрацю Росії та України, в тому числі, є припущення, і Угода про Митний Союз.

Як пише Українська правда , у МЗС заявляють, що в Москві не підписуватимуться документи, що стосуються співпраці або приєднання України до Митного Союзу.

Представник МЗС уточнив, що йдеться про документи, які стосуються виключно двосторонньої співпраці України та Росії, зокрема економічного співробітництва, мобільності, розвитку прикордонної інфраструктури й інших напрямів.

У той же час, помічник президента Росії Андрій Бєлоусов відповідаючи на запитання, чи планується підписувати якісь документи про інтеграцію України до Митного союзу, наголосив:

“Щодо Митного союзу робота йде постійно, тому в певному сенсі – так”.