Житомирські військові залишаться без карамелі, вітамінів та рибних консервів, але отримають більше м’яса

Уряд України прийняв рішення внести зміни до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29-го березня 2002 року № 426.

Про це Репортеру повідомили у 8 корпусі, посилаючись на постанову Кабміну.

Відповідно до документа, із складу набору сухих продуктів (Норма № 10) виключені карамельні цукерки, полівітаміни та рибні консерви, при цьому збільшивши їхню м’ясну складову.

Внесені зміни, зокрема, передбачають, що загальний обсяг м’ясних консервів на одного військовослужбовця становитиме 425 грамів на добу, тоді як раніше обсяг м’ясних і рибних консервів склав 360 грамів.

Крім того, обсяг добової норми м’ясорослинних консервів (каша з м’ясом в асортименті) збільшено на 30 % – до 650 грамів.

З урахуванням внесених поправок галети в складі набору будуть з борошна першого сорту, тоді як раніше – з другого.

Замість повидла у складі сухого пайка з’явиться мед натуральний, а замість розчинного чаю – розчинна кава.

Змінено і назву сухого пайка. Відтепер Норма № 10 («загальновійськовий набір сухих продуктів») буде називатися «повсякденний набір сухих продуктів».

При використанні повсякденного набору сухих продуктів у польових умовах і при виконанні спеціальних завдань з відривом від баз постачання ( своїх військових частин ) понад одну добу, дозволяється видавати один розігривач портативний, 60 грамів сухого пального ( уротропін технічний ), одну таблетку знезаражувача води і шість штук сірників вітростійких або одну коробку сірників звичайних.