Житомирському військовому інституту 94 роки

10 грудня Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова відзначає 94-річчя.

Житомирське військове училище (пізніше – інститут) засновано у 1919 році у місті Нижньому Новгороді. Проте формування цього ВНЗ почалося ще 1918-го у м. Калузі (Російська Федерація), оскільки перший начальник закладу, відповідно до Декрету від 8 грудня 1919 року, був уже його випускником. Навчальний заклад базувався у Нижньому Новгороді, Москві, Петрограді і до 1941 року – у Севастополі, а з 1946 року – у Житомирі.
За деякими документальними свідченнями, історія вишу бере свій початок з 8 грудня 1914 року. Про це, спілкуючись із представниками регіональних ЗМІ, повідомив начальник інституту, генерал-майор Юрій Даник.

Якщо наявні факти при подальшому вивченні вдасться підтвердити, наступного року начальний заклад відзначатиме своє сторіччя.
Наразі Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій – це потужний навчальний заклад розвідки, управління та технологій, який є основою створення мобільних Збройних Сил України, що здатні забезпечити оборону держави.